2012-10-11

Egen El får Årets konsumentpris

Företaget Egen El bidrar till att fler konsumenter kan producera sin egen el tack vare solceller och får nu Sveriges Konsumenters pris Blåslampan.

Egen Els affärsidé är att erbjuda privatpersoner utrustning som tar tillvara energi från installerade solceller eller vindsnurror. På så sätt kan hushållen själva producera sin el och bli aktiva energikonsumenter.

Sveriges Konsumenters juryns motivering:

I Sverige levereras nästan all elektricitet av tre stora bolag. Företaget Egen El arbetar aktivt för att få igång alternativ genom att bland annat sälja solcellsanläggningar och motivera fler privatpersoner att producera egen el. Genom att agera istället för att prata har de satt fart på utvecklingen som hittills varit trög. Ett bra alternativ för såväl miljön som konsumenterna.

Egen El är nyskapande, inspirerande och mobiliserande och har en folkbildande roll där de ökar motivationen och medvetenheten om hur hushållen kan spara el.

 

Egen El tackar och ger rabatt på Kloka hem:

Alla som tar en prenumeration på Kloka Hem, som skriver om klokare boende och mycket om egen el, får 10% rabatt på allt i varuhuset.etc.se. OBS gäller även solceller och LED lampor och växelriktare och elcyklar och… Ja, det mesta. Men du måste teckna din helårsprenumeration innan november månad. Boka den här

Egen El jobbar på för fullt med solcellsbidragen. Hundratals har hört av sig och vi betar av er en efter en. Solcellsbidrag är ju ett kösystem, ju fortare vi får in en ansökan desto större chans att få bidrag.

I Katrineholm visar Egen El solceller och vindsnurror och ett nytt system att läsa av solcellerna på taket och dessutom den nya ETC Snurran. Biljetter till 15.00 hittar du här


Tillbaka

På gång i föreningen

2019-12-06
Årets Energirådgivare 2019 är utsedda!
Läs mer

2019-10-26
EnergiRådgivarna till Solelmässan 29 oktober
Läs mer

2019-03-12
Vinnande energispartips i löneenkäten 2018
Läs mer

Vill du få mail då sidan uppdateras

Nyheter om energieffektivisering


2020-02-21
Välkommen till frukostwebinarium hos EnergiRådgivarna
Läs mer

2019-12-01
EnergiRådgivarna efterlyser helhetsgrepp i energi- och miljöfrågor
Läs mer

2019-10-30
EnergiRådgivarna i remissyttrande över ändringar i energihushållningsreglerna
Läs mer

© 2011 All right reserved