2012-09-16

Ordförande har ordet

Birgitta Goven

Vem vill rädda världen?

Min 16-åriga dotter satt vid frukostbordet en morgon och läste en artikel om att isen på Arktis är mindre än nånsin. Lite argt sa hon: ”Vad betyder det här egentligen?! Är det meningen att man ska fatta vad man ska göra för att det inte ska bli så här?! Och när kommer katastrofen?!”

Energirådgivaren i mig började fundera oroligt; kan det vara så att alla mina kommentarer om ”släck ljuset efter dig när du går”, ”stäng av datorn när du lägger dig”, låt inte varmvattnet stå och rinna hur länge som helst när du duschar” inte hade landat? Jodå, vi pratade vidare och hon förklarade att ”jovisst, hon förstår en del – efter allt tjat här hemma – men inte en enda av mina kompisar förstår vad som menas med att isen på Arktis håller på att försvinna! Och inte vad man ska göra! Men vi vill allihopa rädda världen!!”

Det slog mig hur oerhört mycket vi behövs, vi energirådgivare! Vi måste hitta sätt att enkelt förklara kopplingen mellan hur viktigt det är att spara energi och att förhindra klimatkatastrofen – utan att visa så många diagram och samband med grader hit och dit. För det är många ungdomar där ute som brinner, vill och kan! Om de bara förstår och vet vad de ska göra! Låt oss ta vara på denna kraft hos alla ungdomar så ska vi se att de säkert kommer, just det - Rädda världen!

 

Birgitta Govén

Ordförande EnergiRådgivarna

 


Tillbaka

På gång i föreningen

2020-12-15
EnergiRådgivarnas årsmöte 2020
Läs mer

2020-12-12
Årets Energirådgivare 2020 är utsedda!
Läs mer

2019-10-26
EnergiRådgivarna till Solelmässan 29 oktober
Läs mer

Vill du få mail då sidan uppdateras

Nyheter om energieffektivisering


2020-02-21
Välkommen till frukostwebinarium hos EnergiRådgivarna
Läs mer

2019-12-01
EnergiRådgivarna efterlyser helhetsgrepp i energi- och miljöfrågor
Läs mer

2019-10-30
EnergiRådgivarna i remissyttrande över ändringar i energihushållningsreglerna
Läs mer

© 2011 All right reserved