2009-12-13

Michael Koucky vinner lånecykeltävling i Köpenhamn!


Föreningen EnergiRådgivarna säger stort grattis till Michael Koucky, vd för Koucky & Partners och ledamot i EnergiRådgivarnas styrelse till det delade första priset i tävlingen om ett nytt lånecykelsystem i Köpenhamn!
Koucky & Partners  har tillsammans med industridesigners på LOTS Design i Göteborg  och konsulter på Green Idea Factory i Berlin arbetat fram ett ”intelligent och modernt” lånecykelsystem som nu har chansen att bli verklighet i Köpenhamn. Prissumman är på 250.000 DKR.

Tävlingsjuryn var överraskad av den höga nivån på de 127 tävlingsbidragen i denna internationellt utlysta tävling och utsåg ytterligare en förstaprisvinnare, Thomas Coulbeaut från Japan.
Läs mer om tävlingen och se alla bidragen

Det vinnande bidraget från LOTS och Koucky & Partners kallas OPENbike. Istället för att ha fasta stationer för avhämtning och lämning ska cykeln kunna hämtas och lämnas där resbehovet uppstår. Cyklarna, som alla innehåller en positioneringslösning, kan sökas och bokas via mobiltelefonen. Betalning, abonnemang och öppning är uppbyggt kring ett Smart-card eller integrerat i övriga betalsystem för kollektivtrafik och pendling.

– Vår ambition är att systemet ska positionera Köpenhamn som cykelstaden nummer ett i världen. Det juryn gillade var systemets användarvänlighet och att tekniken är integrerad i cykeln, säger Michael Koucky, vd på Koucky & Partners, miljökonsulter, specialiserade på hållbar trafik och stadsutveckling.


Tillbaka

På gång i föreningen

2019-12-06
Årets Energirådgivare 2019 är utsedda!
Läs mer

2019-10-26
EnergiRådgivarna till Solelmässan 29 oktober
Läs mer

2019-03-12
Vinnande energispartips i löneenkäten 2018
Läs mer

Vill du få mail då sidan uppdateras

Nyheter om energieffektivisering


2020-02-21
Välkommen till frukostwebinarium hos EnergiRådgivarna
Läs mer

2019-12-01
EnergiRådgivarna efterlyser helhetsgrepp i energi- och miljöfrågor
Läs mer

2019-10-30
EnergiRådgivarna i remissyttrande över ändringar i energihushållningsreglerna
Läs mer

© 2011 All right reserved